Luca ma ponad 200tys i sprzeglo seryjne, a auto mocno modzone
Palenie się kontrolek ABS+ASR +miga ręczny
Zwiń
X
-
Palenie się kontrolek ABS+ASR +miga ręczny
Co to może być?
Zapaliło sie nagle podczas jazdy.
Byłem w ASO wykasowali błąd mechanik sie przejechał i po chwili było to samo.
Ja wsiadłem i pojechalem do domu bo nie miałem wolnych 3 godzin umawiajac sie na jutro, ale w drodze do domu - jakies 30 km - nic sie nie dzialo.
Po drodze kilka razy gasiłem i zapalałem auto...
Miał ktoś takie coś?Pozdrawiam Bartek.
Current: Honda Civic
Ex: O1
-
-
Ja miałem. Przy szybkiej jeździe w zime się raz zapaliło, a także zdarzało się przy duuużych mrozach. Przejeżdżałem kawałek gasiłem auto, zapalałem i było OK. Nie wiem dokładnie co to było ale coś nie kontaktowało przy sterownikach ASR i ABS.Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MartinezJa miałem. Przy szybkiej jeździe w zime się raz zapaliło, a także zdarzało się przy duuużych mrozach. Przejeżdżałem kawałek gasiłem auto, zapalałem i było OK. Nie wiem dokładnie co to było ale coś nie kontaktowało przy sterownikach ASR i ABS.
Nieregularnie.
Nie zalezy to ani od temperatury ani od wilgotności.
Nie ma zanczenia czy jade po dziurach czy jade 190 ......
Podobno takie cos daje przetarty kabel od ABS.....
Ale auto nie ma miesiaca.....
Czasem podobno w Fabiach nie montowano uszczelki do tyczki do pompy ABS.....
We wtorek chyba go odstawie, niech walcza......Pozdrawiam Bartek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZOMBIE8Witam, mam ten sam problem z kontrolkami ABS, ASR i miga ręczny, jeśli to naprawiłeś odpisz proszę jaka była przyczyna. pozdr. :lol:
Chyba blok ABS i coś z alarmem.
NIe pamietam. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:Pozdrawiam Bartek.
Komentarz
-
-
dzisiaj, jak sobie zaciągnąłem ręczny na lodzie i wcisnąłem na parę sekund gaz w podłogę stojąc w miejscu, zapaliła mi sie kontrolka od ABS'u, ale kontorlka ręcznego migała. Odpuiściłem sobie odrazu te męcenia auta, spóściłem ręczny, delikatnie ruszyłem, a kontrolki dalej swoje. ABS w tym momencie nie działał. Zgasiłem auto, odpaliłem i dalej to samo. Miganie i brak ABS'u. No i postanowiłem wrócić do domu lekko zmartwion, n o i w dordzę, odsłownie po paru metrach wszystko samoczynnie wróciło do normy. I co to może być. to jakaś awaria, lub symptomy czegoś "złego" ??
Komentarz
-
-
Miga kontrolka ręczego
Zamieszczone przez Maicroftdamian, Musisz sie rozpedzic do 20 albo 40km/h i wtedy ABS sie przetestuje i lampka gasnie. W nowszych dodatkowo jakby ktos na recznym chcial jechac, szafa zacznie pikacByła: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Jest: Golf VII GTI Performance 242KM/356nM (prezent od fabryki)
Komentarz
-
-
Sprawdzałem kolego. Wszystko jest prawidłowo. Poza tym, z tego co zdążyłem się zorientować zbyt mała ilość płynu hamulcowego w zbiorniczku na powoduje zwarcie na pinach wychodzących ze zbiornicznka czyli odpięcie przewodu dochodzącego do zbiornicznka powinno być odbierane przez komputer jako prawidłowa ilość płynu. Niestety nic to nie dało. Nadmienie, że właśnie zrobiłem hamulce z tyłu. Niestety efekt jest cały czas taki sam. Piszczy.....Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Komentarz
-
-
Miga tylko lampka od ręcznego. Dzisiaj zauważyłem, że podczas dłuższej jazdy na trasie lampka gaśnie i wszystko jest ok. Jeśli chodzi o VAG-a to nie pokazał żadego błędu.
[ Dodano: Pon 25 Cze, 07 22:10 ]
Płynu jest trochę poniżej maximum i nic oprócz tego nie świeci . Jęśli chodzi o VAG-a to niestety nie pokazał żadego błędu. Dzisiaj leciałem do Poznania i zauważyłem, że lampka gaśnie przy braku częstego używania hamulca. Wystarczy jednak kilka dziur na drodze i kontrolka zapala się ponownie.Była: Octavia II RS BWA 268KM/350nM
Komentarz
-
Komentarz